COM ORDENAR EL MATERIAL SENSE MORIR EN L'INTENT

*Avís: avui li dono al palique que fa por! ;)


La setmana passada al blog de Facil y Sencillo va fer una entrada amb alguns consells per organitzar el material i vaig fer una visió perifèrica al meu estudi i vaig tancar els ulls de cop de la por que feia.

Tot estava ordenat... fins que deixa d'estar-ho per vagueria, perquè no et funciona com ho tens posat, perquè t'acabes quedant sense lloc, etc.

El meu cas era una mica de tot, no em funcionava com ho tenia posat (almenys no tot), ho acabes posant malament i aleshores ve quan et quedes sense lloc i un dia i un altre... i al final per vagueria no ho fas perquè penses que el dia que ho facis ho arregleràs de veritat.

En fi.. no m'enrollo més! El tema és que la setmana passada vaig estar agafant algunes idees i ideant un pla pel meu material, algunes són típiques però potser us desvetllo alguna idea nova i al final us confessaré la meva creu...


Just darrera la taula tinc aquests dos prestatges, la de baix hi tinc els papers i les tintes i al de dalt, als calaixets, els segells, també hi tinc a punt les tovalloletes i el paper de cuina.





Els papers sol els tinc en unes fundes de plàstic dur, en un els que estan sencers del tot i a l'altra els que estan retallats però queden trossos grans. Així en vertical també hi ha blocs de papers, cartolines, cartrons que reutilitzo, packs de 6x6... em resulta bastant pràctica, aquesta zona no m'estressa. ;)




El sector tintes també em resulta pràctic tenir-lo així, agafo el calaixet i el poso sobre la taula i no cal ni treure-ho de dins.



Quan em giro per agafar les tintes també em queda davant els calaixets amb els segells, en uns hi ha els de fusta i en uns altres els de silicona, així com també les bases de metacrilat.



Ja tocant a la taula, de fet a sobre, hi he posat aquesta caixa de fusta on tot he aconseguit que tingui el seu lloc. Amb pots reciclats de coses de menjar de plàstic o de vidre he classificat una mica les coses. El de l'esquerre és el que té les coses que més faig servir quan faig scrap i l'altre senzillament té llapis de fusta i pinzells, que com són coses diferents es distingeixen ràpid.

Fa un parell de setmanes també em vaig comprar aquestes mini caixetes de fusta per guardar-hi coses, una m'ha anat ideal pels washis, em marca el tope de washis que puc tenir, si no el puc col·locar, és que encara no en puc comprar de nous ;) i pel que fa als pots de la caixeta de darrere, un és un pot de vidre de iogur i l'altre un pot de plastic girat del revés, així veig què hi ha a dins.




A la dreta d'aquesta caixa hi tinc una altra calaixera on a sobre hi ha més material, d'aquí només ressaltar l'estructura de la dreta, uns calaixets que alhora es poden apilar i desmuntar i veus fàcilment què hi ha a dins, són de quan era petita (aquests petits tresors que redescobreixes quan et trobes amb l'scrap).




Sota la taula tinc una calaixera de plàstic, seria més bonica de fusta però... de moment els pressupost dóna pel que dóna i d'altra banda són més lleugers si els he de transportar. Un el dedico exclusivament a troquels, no té cap ordre però trobo fàcilment el que busco.





Un altre és pels alfabets, aquest em fa por que es torni a desordenar aviat, ara manté un cert criteri tot plegat. Les cintes de la dymo les he posat totes dins d'un pot de vidre així m'estalvio perdre-les per dins del calaix i que es facin malbé.
També he recuperat un paquet de plàstic (d'aquests on hi va la roba interior) per guardar-hi unes lletres que anaven amb una estructura de fusta que tota l'estona les perdia, d'allà no es mouen!


I per últim, aquest Nadal em vaig comprar una estructura per posar cupcakes però jo en comptes de cupcakes li he posat potets de plàstic o vidre amb els embellidors classificats, així els tinc més a la vista i els faig servir més. 

Un lloc per a casa cosa i cada cosa al seu lloc.




I ara... la meva creu particular, el calaix de les cintes, el terror dels meus calaixos, em sembla que no me'n sortiré de que quedi mai ordenat. Alguna idea??? ;)



Comentaris

  1. Un altre propòsit pel 2013: ordenar el material d'scrap... Encara em queden 343 dies...

    ResponElimina
  2. Jo tinc dos caleixes de plàstic i alumini, d'aquelles que en principi són pel bany...però una està a la meva habitació i l'altra a una altra (habitació, dic!!jajajajaja). Les cintes les tinc posades a capses de galetes antigues...les posso ben dobladetes però després queden com queden. I els papers a un calaix gegant que tinc...
    El dia que tingui una scraproom en condicions...ainssssssss!!jajaja

    gràcies per les idees!

    Petonets!


    Charo

    ResponElimina
  3. El tema d'ordenar el material és la creu de totes nosaltres. Jo m'he passat tot el cap de setmana i encara em queda molt per fer. Si vols veure com vaig ressoldre el tema de les cintes pots mirar al meu blog. M'encanta la idea de les cintes del Dymo. Fins ara les tenia tirades en un calaix però em sembla que copiaré la teva idea. Gràcies per compartir. Una abraçada

    ResponElimina
  4. Doncs jo les cintes les tinc dins d'una caixa de sostenidors. Vaig agafar un cartró de cereals, el vaig folrar amb uns papers de scrap estampats a una cara que no m'agradaven gaire i hi enrotllo les cintes que compro a metres. Perquè no marxin de lloc les agafo amb agulles de cap. Amb les cintes que ja vénen en rotlles vaig trobar una capseta que és com un calaixet on hi havia hagut calcetes, la vaig scrapejar i els rotlles petits m'hi caben. El problema ve quan ja no n'hi caben més o els rotlles són massa grans... ara hauré de buscar un altre lloc...
    M'encanten les teves idees. N'hauré de posar alguna en pràctica...

    ResponElimina
  5. Quin post més xulo!!!! M'encanta veure com ho tens organitzat!!! Jo també tenia aquests cistellets petits on tens les etiquetes, quina gràcia! Jo tinc les cintes en un caixa amb compartiment separades per colors, de moment em va bé, però si creix el número ho tindré complicat!!

    ResponElimina
  6. Ah! el meu calvari!!! per a mi és imposible mantenir l'ordre més d'una setmana seguida!! jo tinc les cintes en una caixa de costurera per clasificar i els tinc ordenades per colors, de moment em va prou bé.
    Un petó,
    Helena

    ResponElimina
  7. Hola Laureta!

    Les cintes també són la meva asignatura pendent... però no fa gaire se'm va ocurrir una manera que penso que pot funcionar prou bé!

    Les tinc dins d'una capça bastant gran, però qualsevol capsa de sabates pot servir. Les que em venen amb rotllo propi les deixo tal cual.
    Les que tinc comprades a metres, les enrotllo en un cartro petit i li faig un tall perque s'aguanti la punta de la cinta. Però igualment se'm barregen i per trobar-les és un caos...

    Així que he pensat en posar-les en bosses de plàstic transparents (mida aprox: 10x20cm), classificades per similitut (totes les de topos en una bossa, les de encaje en una altra... y les que no tenen res en comú, per color).

    Quan em compri les bossetes posaré la idea en marxa! Si al final decideixes fer-ho així ja em diràs que tal et funciona!

    1 petó!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Hola! Estaré encantada de llegir-te :D

Entrades populars