IMPRIMIBLE PER A CORDAR-SE LES SABATES

 

Una de les categories que vaig instaurar al blog després de la "reobertura" era una dedicada a propostes pels nens i nenes i l'entrada d'avui va dedicada a ells.Per a mi un dels objectius que hem de procurar els adults que estem amb contacte amb infants és potenciar la seva autonomia en tots els àmbits de la seva vida, al nivell que correspon a cada etapa madurativa.

El recurs que us porto avui va en aquesta línia. 
Objectiu: Aprendre a cordar-se les sabates.
Consell pels pares/educadors: Molta pàciencia, sobretot al principi, la tasca requereix de certa habilitat amb els dits, psicomotricitat fina, i tot i que per a nosaltres és una cosa que fem sense mirar -perquè l'hem fet milers de vegades- penseu que per a ells seran les primeres vegades :)
Edat recomanada: A partir de 6 anys. 

És important que primer els anem guiant però que SOBRETOT, deixem que ho facin/desfacin ells i que el dia que se les han de cordar de veritat, no acabem fent-ho nosaltres.QUÈ NECESSITAREM?

M A T E R I A L S
  
- Un cartró (jo he fet servir la tapa d'una capsa de sabates)
- Tisores
- Cola
- Punxó
- CordonsP A S S O S

1.  Imprimeix el document i retalla les sabates.
2. Prepara el cartró, al meu li vaig treure les vores.
3. Enganxa les sabates centrades.
4. Retalleu els forats dels cordons amb un punxó o alguna eina similar.


 

5. Si voleu que us duri una miqueta us recomano que ho plastifiqueu.

6. A jugar! 

Si són més petits (de 3 a 5 anys) us pot servir per practicar la psicomotricitat fina, que passin els cordons pels forats així agafaran destresa i força amb els dits.


Cap als 6 anys, al finalitzar l'etapa d'Infantil, a P5-1r poden començar a practicar amb més facilitat la tècnica del nus.

 


Espero que us hagi agradat i sobretot us resulti útil :)

Fins aviat!


Comentaris

Entrades populars