MAKING OF... O COM FAIG LES FOTOS DEL BLOG


Primer de tot vull deixar clar que...

Això no és cap tutorial sobre com fer fotos

No sóc cap experta en fotografia

Dit això, us explico.


L'altre dia per Instagram Lasrtaglez em va comentar que li expliqués com feia jo les fotografies, primer em va sobtar, en serio? Bé... Com ja he deixat clar al principi del post, no sóc cap enterada en fotografia però sí que he observat (i més o menys analitzat) quins trucs fan servir els que sí que en saben.


Com veure-ho, la meva sofisticació és 0. 
El meu material és (ultra) bàsic >> càmara compacta + llum + fons blanc

Així que l'únic que crec que té d'interessant aquesta entrada (si és que en té) és la curiositat d'un making of, una mena de mini reportatge del què hi ha darrere del Blog de Coses, on es cuinen les coses que aquí surten.

Així que dit tot això, aquí teniu la meva humil explicació.






Coses que tinc en compte:


Amb una càmera tan senzilla com la meva (una Canon IXUS 115 H5) es nota molt quan fas fotografies amb llum natural i quan no, com no té gaire marge de maniobra per modificar opcions sempre intento fer-les en les hores de més llum per a que es vegin bé els colors, els contrasts siguin naturals i els elements amb relleu es vegin bé.

Depenent del què fotografio a vegades moc el bagul a davant de la porta de la terrassa o les faig a la paret blanca que queda davant de la porta, tot i que així, m'acostuma a quedar un costat més il·luminat que l'altre i després ho he de compensar una mica amb el programa d'edició de video.

El fons blanc (opino que) aporta més llum i m'agrada més, fa que els colors dels treballs es vegin molt millor pel contrast i a partir d'un tutorial de la Magda Mizera sobre com feia ella les fotos, vaig començar a fer-les a més distància per després tenir també més marge a l'hora de retallar la fotografia.


Què tinc en compte just abans de fer la foto?

Normalment disparo amb la opció de Programa que em permet modificar mínimament algun paràmetre com el balanç de blancs (la icona del +/-), que sempre intento moure la fletxa un parell de terços cap a la dreta i l'enfoc que generalment el poso a Macro per a que quedi tot el màxim de definit. 

Sense flash.

I per últim, quasi indispensable, la retícula, aquestes ratlles que formen la quadrícula a la pantalla. M'ajuden a fer la foto recta i els quatre punts on es creuen les ratlles intento que hi coincideixi algun element significatiu del projecte ja que acostumen a quedar composicions que prenen força i equilibri.




Aquesta és la foto que queda.


Mai faig fotos amb la llum directa per a que no quedin amb canvis de tons molt diferenciats

Aquesta foto a perdut qualitat perquè està reduïda però com veieu, tot i les coses que intento tenir en compte per a que quedi bé, encara queda una mica lluny de com veieu normalment les fotos del blog.

Què queda ara?

Doncs el retoc amb el programa d'ordinador. N'hi ha alguns: Photoshop, Picmonkey, Gimp... però jo sóc fidel al que he utilitzat des que tinc càmera digital, Photoscape, és lliure i molt fàcil d'utilitzar però això ja entraria dins d'un altre post.






I fins aquí el meu making of de les fotos del blog...

i vosaltres, com us ho feu?


/bon cap de setmana!




Comentaris

  1. M'ha encantat el post del making off! Ho principal, i molt complicat, és trobar en quin punt de casa pots tenir un bon punt de llum natural per no haver de recorrer a il.lumicació artificial, on després ho has de compensar amb el balanç de blancs. Ens has demostrat que no cal tenir una gran càmera per fer unes bones fotos!

    ResponElimina
  2. No saps com em va de bé aquesta entrada!!! Jo fa molt poquet que tinc el bloc i el meu principal cavall de batalla són les fotos. Veig aquests blocs amb unes fotos tan xules i pensava, com no tinc reflex les fotos em queden un xurro. Però amb que has dit, crec que amb la meva super compacta podré millorar-les molt.
    Jo també faig servir el photoscape, per mi és el més còmode i ràpid.
    Gràcies.

    ResponElimina
  3. Gràcies per compartir el making off, i dir-nos les quatre cosetes bàsiques per fer una foto bona per penjar al blog. I es que darrera del blog hi ha molta feina, i en el teu, molt bona feina. Sempre millorant-lo.

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies per les teves explicacions!!! Jo ho faig força semblant a tu però vaig canviar el fons blanc per un de gris molt claret per que tenia problemes amb la càmera i em sortien algunes parts cremades. Ara estreno càmera nova, una mica més bona i estic experimentant...

    ResponElimina
  5. Genial, m'ha encantat la teva entrada. Ja fa temps que li dono foltes a fer-ne una d'aquest estil però no m'hi acabo d'atrevir... la veritat és que ho tens molt ben muntat!!!
    Ptonets!!

    ResponElimina
  6. Una entrada genial! Mil grácies pels consells i idees. Tems un blog preciós... Una abraçada! Montse lesmiliunaidees.blogspot.com

    ResponElimina
  7. Parecido lo hago yo! ainsss luz natural divino tesoro para la fotografía!
    Un saludo

    ResponElimina
  8. Molt bones idees , com sempre ! Moltes gràcies!
    Quina gràcia tens whasi tape al telefonillo!

    ResponElimina
  9. Jo faig con tu, tinc una cámera encara més senzilla, llum natural i de fons el sofà o el llit, combinant segons el color del treball.

    A voltes use una capsa de folis com a fons, perquè el color de paper d'embalar pega bé amb quasi tot.

    ResponElimina
  10. Hola Laura, a mi m'encanta la fotografia, de fet tinc dos blocs de fotografia, pero les fotos pel bloc "Papers de colors" les faig molt semblant al que tu expliques, només que l'últim toc el faig amb un altre programa, el Picasa.
    Gràcies per compartir els truquillos. Les fotos del bloc són molt importants. El teu és molt atractiu.
    Salutacions

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Hola! Estaré encantada de llegir-te :D

Entrades populars